Tips & Råd

För att uppnå bästa solbränna är helt personligt. Vissa vill vara riktigt bruna medan andra bara vill ha lite färg för att känna sig piggare. När du solar upp dig till den färg du vill ha är det viktigt att inte vara röd i huden nästa gång du solar. Solar du för intensivt eller i för starka solarium i början bränner du bara pigmentet och resultatet blir att du får mindre färg eller nästan ingen alls. Det är lika viktigt att vila huden som att sola för bästa resultat. Se schemat för bästa resultat.

Dag 1 Sola i vanligt solarium
Dag 2 Vila huden
Dag 3 Sola vanligt solarium
Dag 4 Sola vanligt solarium
Dag 5 Vila huden
Dag 6 Sola i starkt eller vanligt solarium (beroende på just din hud typ)

Är du nöjd med din solbränna räcker det om du solar 1-2 gånger i veckan för att bevara din färg. Vill du ha en djupare färg upprepar du schemat enl. ovan och med starkt solarium tills du är nöjd. Kom bara ihåg att inte sola när du är röd. Vill du ha råd om just din hud typ kan du prata med mig i receptionen när du är på plats.

Några tips
  1. Före solning, Rengör huden från kosmetika eller andra hudpreparat .
  2. Från osolad hud och de första gångerna du solar bör det gå någon dag emellan så din hud får tid att vänja sig. Därefter kan du öka din soldos succesivt.
  3. Sola aldrig ute och i solarium samma dag.
  4. Om du lider av någon form av hudproblem bör du kontakta din läkare före solning.
  5. Står du under medicinering bör du rådfråga läkare eller apotekare hur solning påverkar dig vid medicinering.
  6. Man kan sola ca 50 ggr/år i ett 20 minuters solarie.
Frågor och svar

Skall jag sola när jag är sjuk eller har någon infektion?
Svar:
nej, bakterier frodas i värme.
Kan jag sola när jag är gravid?
Svar:
Kontakta din barnmorska.
Är solning Skadligt?
Svar:
I för stora mängder är det mesta farligt. Uppsala universitet sjukhus har kommit fram till att man får D-vitamin av uv-strålning. D-vitamin är också konstaterat att det dödar vissa former av bröstcancer- och vissa former av hudcancerceller.